Συνέντευξη τύπου, για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, όπου θα παρουσιασθεί το βιβλίο με εργο-βιογραφικά στοιχεία από 137 εν ζωή συγγραφείς με τίτλο «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων», με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρεχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Κέντρου Βιβλίων Μαγνησιωτών Συγγραφέων κ.κ. Αναγνωστόπουλος, Κούγιαλη και Δήμου.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 17.4.2018

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ταξιδέψουν οι ομορφιές του Βόλου, της Μαγνησίας και της ευρύτερης Θεσσαλίας μέσω της επίσκεψης πολυμελούς ομάδας διακεκριμένων Αμερικανών, οι οποίοι κατέγραψαν σε μουσικό ντοκιμαντέρ τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους. Οι συναυλίες που μαγνητοσκοπήθηκαν χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και προχθές στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, θα αποτελέσουν τουριστικούς πρεσβευτές της περιοχής στην Αμερική και τον Καναδά.

Στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ για την καταπολέμηση του καρκίνου * Εξηγεί, για λογαριασμό συναδέλφων της, πώς δρα κύτταρο, που αναγνωρίζει και καταπολεμά τα καρκινικά, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 16 Ιουλίου 2019

Ψηφιοποίηση των τεκμηρίων από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον

Ιστορική στιγμή αποτελεί για την περιοχή η ψηφιοποίηση σπάνιου αρχειακού υλικού, συνολικά  127.308 τεκμήριων, των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας από το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με έδρα την Ουάσινγκτον. Το ψηφιοποιημένο υλικό αφορά την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και είναι πλέον προσβάσιμο σε ερευνητές από την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την τελετή παράδοσης του ψηφιοποιημένου υλικού στα ΓΑΚ Μαγνησίας, οι συντελεστές του εξαιρετικά σημαντικού, από κάθε άποψη, πρότζεκτ, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας το φιλόδοξο εγχείρημα, που δίνει το «πράσινο φως» στην διεθνή προβολή της ιστορίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

 Η KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4.3. 2019

«Ξημερώνει»
Πρώτος το έγραψε ο Χένρι Ντέιβιντ Θορό στο αξεπέραστο «Ουόλντεν»: «Να σηκώνεται κανείς όχι μόνο πριν από την ανατολή του ηλίου και την αυγή, μα και πριν από την ίδια τη φύση». Είναι οι ώρες που ο ύπνος έχει σαρώσει από το μυαλό σου τα κάθε λογής σκουπίδια και το παραδίδει πρόθυμο για τις νέες διηγήσεις. Στη φάση που βρίσκομαι δύο είναι οι προτεραιότητες: να ξεκινήσω, έπειτα από αγρανάπαυση κάμποσων μηνών, την τελική ανάγνωση στο χειρόγραφο, αλλά προπάντων να βρω τίτλο – αυτό είναι που με παιδεύει μέρα και νύχτα.
 

Σελίδα 1 από 13

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr