Η καρδιά του κοινοτικού βίου των Ελλήνων χτυπά στις πλατείες των χωριών. Βέβαια, υπάρχουν πολλών λογιών τέτοια «ξέφωτα» ανάμεσα στα σπίτια, άλλα με προτομές ή εκκλησίες, παιδικές χαρές, καφενεία και πλατάνια. Στην πατρίδα μου, την Ερμούπολη της Σύρου, δεσπόζει η ιταλικού τύπου πλατεία με τη μεγαλοπρεπή σκάλα του δημαρχείου, που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλλερ: το καλύτερο «θεωρείο» για γενιές και γενιές Συριανών. Στη Νίσυρο, η ζωή περιστρέφεται γύρω από την «Ηλικιωμένη», που πήρε το όνομά της από τις γερόντισσες που κάθονταν για να δροσιστούν. Ομως, η πιο αρχετυπική ελληνική πλατεία που έχω δει είναι στον Λαύκο, στο νότιο Πήλιο: χωρά όλες τις ηλικίες, χαρίζει τον ίσκιο της απλόχερα, σε τρατάρει καφέ και μετά μαγειρευτό φαγάκι.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέλεξε χθες ως νέο πρόεδρο του Δικαστηρίου, τον Ελληνα δικαστή στο Δικαστήριο Λίνο - Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος Μαραγκοπούλου, στα 60 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού (1959 - 2019) είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Ελληνας στη θέση αυτή.

Ο Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 1960 και ανέλαβε καθήκοντα δικαστή στο ΕΔΔΑ το 2011. Εξελέγη πρόεδρος τμήματος τον Φεβρουάριο 2017 και αντιπρόεδρος του ΕΔΔΑ τον Μάιο 2017. Η θητεία του ως προέδρου του Δικαστηρίου θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου 2019.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες για το αγροτικό ιατρείο Καλών Νερών Πηλίου

Εκδήλωση για καλό σκοπό διοργανώθηκε πριν την περίοδο της καραντίνας στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Καλών Νερών Πηλίου. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης υλοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου από Βολιώτες της προσφοράς, που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και εκπλήρωσαν την υπόσχεση που έδωσαν στους Πηλιορείτες σε ανάλογη εκδήλωση που διοργάνωσαν την περασμένη χρονιά. Για τις εθελόντριες και τους εθελοντές της ομάδας People for Greece Βελγίου, που απέστειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση και τη θερμή ανταπόκριση πολλών ευαισθητοποιημένων Βέλγων, αλλά και Ελλήνων, δεν υπάρχει τίποτε το ακατόρθωτο, όταν σχεδιάζουν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με ένα φιλόξενο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαΐου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ολοκληρώθηκε η διήμερη παραμονή ομάδας δημοσιογράφων γαστρονομίας από τις ΗΠΑ στην περιοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος Enterprise Greece που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.

Σελίδα 1 από 14

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr