Ετήσιο δείπνο του Κοινού των Μαγνήτων και Βραβεύσεις Δημήτρη Ηλιόπουλου και Χαράλαμπου Τσιμά

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, Ξενοδοχείο Xenia Βόλου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ»

Το Κοινόν των Μαγνήτων, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνητων, λόγω της πανδημίας του κορωνοιου δεν πραγματοποιησε φέτος την ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του. Πραγματοποίησε ωστόσο την καθιερωμένη τελετή της βράβευσης αριστούχων μαθητριών της Μαγνησίας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.

Το Βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» απονεμήθηκε στην Ευανθία Λεφάκη που εισήχθη πέρυσι μεταξύ των πρώτων στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βραβείο αυτό απονέμεται για όγδοο συνεχές έτος, από τον Δημήτριο Ηλιόπουλο, αντιπρόεδρο του Κοινού των Μαγνήτων και συνοδεύεται από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, που προσφέρουν ο κ. Ηλιόπουλος και ο πρώην προέδρος του σωματείου Απόστολος Ζουπανιώτης, στη μνήμη της συζύγου του οποίου αφιερώνεται το βραβείο. Η βραβευμένη φοιτήτρια θα έχει τη δυνατότητα να μετεκπαιδευθεί σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, όταν ολοκληρώσει τις ιατρικές σπουδές της στην Ελλάδα.
Το Βραβείο « Χαράλαμπος Τσιμάς» απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Ζωή Διαμαντή που εισήχθη πέρυσι στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον εξέχοντα ευεργέτη της Μαγνησίας και μέλος του Κοινού των Μαγνήτων Χαράλαμπο Τσιμά και συνοδεύεται από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που διαθέτει ο ίδιος για τη στήριξη και επιβράβευση αριστούχου μαθητή/μαθήτριας της Μαγνησίας, που συνήθως προέρχεται από οικογένεια πολυτέκνων.
Επίσης, το μέλος του Κοινού των Μαγνήτων Γεώργιος Γκέκος προσέφερε στις τιμώμενες φοιτήτριες το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στο Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823», επίκαιρο ενόψει του εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ακολούθησε το καθιερωμένο δείπνο των μελών το Κοινού στον κήπο του ξενοδοχείου Xenia Βόλου, όπου τα είκοσι οκτώ παρόντα μέλη από διάφορες χώρες του κόσμου που βρίσκονταν στο Βόλο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό και τη δράση του σωματείου.


Κατά τη διάρκεια της βράβευσης και του δείπνου τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα απο τους ισχύοντες κανονισμούς μέτρα προστασίας απο τον covid-19 και θα θελαμε να ευχαριστήσουμε και απο τη θέση αυτή το Xenia Βόλου για τη άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

 


Καλωσορισμα

2020 ΚΟΙΝΟΝ ΕΤ. ΕΚΔΗΛ. ΔΕΙΠΝΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ DSCN57732020 ΕΤ. ΕΚΔΗΛ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ 21.8.2020 DSCN1189 2Καλωσόρισμα - Χαιρετισμός Νίκου Πράντζου

 

2020 ΚΟΙΝΟΝ ΕΤ. ΕΚΔΗΛΩΛ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΛΕΦΑΚΗ Αχιλ. Ηλιοπουλ. DSCN1190Χαιρετισμός Αχιλλέα Ηλιόπουλου

 

DSCF8694

Χαιρετισμός Χαράλαμπου Τσιμά (ανάγνωση από την εγγονή του, Χαρά Τομαζινού)

 

'' Αγαπητά μέλη του Κοινού των Μαγνήτων,

Ως μέλος του Σωματείου θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης, ακολούθως δε να εκφράσω τη βαθιά μου συγκίνηση αλλά και ταυτόχρονα τη λύπη μου, που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σήμερα κοντά σας, ώστε να μοιραστούμε τις μοναδικές αυτές στιγμές.

Διακατεχόμενος πάντα από το αίσθημα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, εξέφρασα ήδη από την περσινή χρονιά την επιθυμία να θεσμοθετηθεί ένα βραβείο με την ονομασία “Χαράλαμπος Τσιμάς” που θα απονέμεται σε ένα παιδί που έχει εισαχθεί σε ανώτατη Σχολή και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Με τον τρόπο αυτό ήθελα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στους νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινούν τη ζωή τους με όνειρα και ελπίδες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται με αγάπη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλουν να τους συνδράμουν έτσι ώστε να μη χάσουν ποτέ την ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο.

Δεν ξεχνώ ποτέ όταν δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησα το δικό μου δύσκολο αγώνα και πήρα την απόφαση να ξενιτευτώ, να μεταναστεύσω στην Αφρική, στην Αιθιοπία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή με μόνα εφόδια την ευχή των γονιών μου, το πείσμα και τη θέληση και κυρίως την βαθειά μου πίστη στο Θεό που δεν με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι σήμερα.

Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές νιώθω πάντα ευλογημένος όταν μπορώ να προσφέρω όπως σήμερα σε νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους. Κι ακόμη περισσότερο βέβαια όταν οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, καθώς ζούμε, δυστυχώς, εποχές συρρίκνωσης του Ελληνισμού.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τα πολλά προβλήματα υγείας η ψυχή μου είναι δυνατή και λαχταρά και ονειρεύεται να υλοποιήσει πολλά ακόμα έργα προσφοράς για την πόλη μου, τη γενέτειρά μου, τον αγαπημένο μου Βόλο. Και με τα έργα αυτά θα μεταφέρουμε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και θα δώσουμε ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους συντοπίτες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όπου διαβιούν και διαπρέπουν, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να στείλουμε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στους νέους ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται και τους στηρίζουν.

Τελειώνοντας το μικρό αυτό χαιρετισμό θα ήθελα να ευχηθώ στη Ζωή Διαμαντή αλλά και σε όλα τα παιδιά καλή αρχή στη ζωή και στις σπουδές τους και να τους επισημάνω ότι η απονομή του σημερινού βραβείου “Χαράλαμπος Τσιμάς” συμβολίζει το φως της ελπίδας και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του γεγονότος ότι υπάρχει πράγματι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά του κόσμου, πολύ περισσότερο μάλιστα αν και άλλοι άνθρωποι παρακινηθούν από την σημερινή πρωτοβουλία μου για να συνδράμουν και αυτοί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην ίδια κατεύθυνση.

Ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλά, να έχουμε ξεπεράσει την παγκόσμια κρίση που προέκυψε λόγω της πανδημίας και να έχουμε ίσως και θεσμοθέτηση άλλων αντίστοιχων βραβείων από απόδημους Έλληνες σε περισσότερα παιδιά. ''

 

Βόλος, 13 Αυγούστου 2020


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Το Κοινόν των Μαγνήτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου δεν πραγματοποίησε φέτος την ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του. Πραγματοποίησε ωστόσο την καθιερωμένη τελετή της βράβευσης αριστούχων μαθητριών της Μαγνησίας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 σε χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Βόλου.

 

 

Απονομή του βραβείου "Μαρία Ζουπανιωτη" στην φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής, Ευανθία Λεφάκη από τον Αχιλλέα Ηλιόπουλο, αδερφό του Δημήτρη Ηλιόπουλου.

Μαζί με το βραβείο, έλαβε, από το μέλος μας Γιώργο Γκέκο, το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στο Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823», επίκαιρο ενόψει του εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

2020 ΚΟΙΝΟΝ ΕΤ. ΕΚΔΗΛ. ΔΕΙΠΝΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ DSCN5764

Ευχαριστήριος χαιρετισμός της Ευανθίας Λεφάκη για τη βράβευσή της

"Η βράβευση μου από το κοινό των Μαγνήτων με το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη», ήταν για μένα μια πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν είχα ενημερωθεί τα προηγούμενα χρόνια για την ύπαρξη αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής δράσης.
Στη σημερινή εποχή, η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και οι άνθρωποι αισθάνονται φόβο και αγωνία για το μέλλον. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς, οι νέοι, ακούμε, τόσο από μεγαλύτερους όσο και από συνομηλίκους μας, ότι λίγοι από εμάς θα μπορέσουν να δουλέψουν σε τομέα σχετικό με το αντικείμενο των σπουδών τους. Η τελευταία αυτή άποψη, η οποία τείνει να εδραιωθεί ευρέως στον κοινωνικό περίγυρο, όχι μόνο “τσαλαπατάει” τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων για το μέλλον, αλλά επίσης καθιερώνεται στις συνειδήσεις τους, λειτουργώντας ανασταλτικά στην προσπάθειά τους να αριστεύσουν και να κατακτήσουν τη γνώση και επιπλέον, υποβαθμίζει σημαντικά την αξία του Πανεπιστημιακού πτυχίου. Για τους παραπάνω λόγους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν νέο άνθρωπο να βλέπει τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλε για να πετύχει το όνειρο του, να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται με την παροχή τόσο μεγάλων βραβείων και ευκαιριών, όπως αυτά που έχω εγώ την τιμή να δέχομαι φέτος από τα μέλη του Κοινού των Μαγνήτων. Η έμπρακτη επιβράβευση της αριστείας, μέσω της καθιέρωσης τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, αποτελεί εφαλτήριο για τους νέους φοιτητές, όπως εγώ, ώστε να μην επαναπαυόμαστε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή, μέσω της κατάκτησης της γνώσης, και στις πανεπιστημιακές μας σπουδές.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του συλλόγου του Κοινού των Μαγνήτων για την διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα, για το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη», τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή κ. Ηλιόπουλο, για την τεράστια ευκαιρία που μου παρέχει για μετεκπαίδευση σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Ελλάδα, καθώς και για το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε το βραβείο, το οποίο πρόσφεραν από κοινού με τον κ. Ζουπανιώτη. Εύχομαι ολόψυχα το Κοινό των Μαγνήτων να συνεχίσει να προσφέρει το κοινωνικό του έργο για πολλά χρόνια ακόμη και στο πλαίσιο του έργου αυτού να συνεχίσει να προσφέρει επίσης και το συγκεκριμένο βραβείο, ώστε πολλοί ακόμα νέοι φοιτητές να αισθανθούν την έκπληξη, την χαρά και κυρίως την συγκίνηση που αισθανθήκαμε εγώ και η οικογένειά μου όταν πληροφορηθήκαμε για τη βράβευση."


 


 

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΧΑΡΑΛΑΜΟΥ ΤΣΙΜΑ"

 

 

Απονομή του βραβείου "Χαράλαμπου Τσιμά" στην Ζωή Διαμαντή φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Παν/μίου Θεσσαλίας, από την κα Ελένη Τσιμά, σύζυγο του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά.

 

 

Μαζί με το βραβείο, έλαβε, από το μέλος μας Γιώργο Γκέκο, το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στο Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823», επίκαιρο ενόψει του εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

 

 

 

Συνέχεια στο Δείπνο του Κοινού των Μαγνήτων

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr