ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για τη διαδικτυακή παρουσίαση μέσω ΖΟΟΜ με τίτλο «Η Επιστροφή των Αγωνιστών του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Ελλάδα,1822-1823»

LOGO duolingo duocolor

 

Θέμα: Διαδικτυακή διάλεξη, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 200ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητά μέλη του Κοινού των Μαγνήτων, Το Κοινόν των Μαγνήτων, το παγκόσμιο σωματείο αποδήμων Μαγνήτων με έδρα τον Βόλο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, διοργανώνουν μια διαδικτυακή διάλεξη στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για την 200ή επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.


Η διαδικτυακή παρουσίαση μέσω ΖΟΟΜ με τίτλο «Η Επιστροφή των Αγωνιστών του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Ελλάδα,1822-1823» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, 8 μμ. ώρα Ελλάδας από το εκλεκτό μέλος του σωματείου μας Δρ Γεώργιο Γκέκο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που διακρίνεται και στην ιστορική έρευνα. Η διάλεξη θα γίνει στην Ελληνική και βασίζεται στην έρευνα του για τη συγγραφή του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Καπόν στην Αθήνα και βραβεύτηκε πέρυσι από την Ακαδημία Αθηνών.
Στο βιβλίο περιγράφεται η συναρπαστική και ελάχιστα γνωστή μέχρι τώρα οδύσσεια των αγωνιστών του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, που άρχισαν τον απελευθερωτικό αγώνα στη Μολδοβλαχία τον Φεβρουάριο 1821. Μετά τη λήξη των συγκρούσεων πολλοί επιζήσαντες ξεκίνησαν τη δραματική πορεία επιστροφής στην Ελλάδα. Φυγάδες, ρακένδυτοι και πεινασμένοι διασχίζουν σε μια πορεία 3000 χλμ την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Οι περισσότεροι χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια της πορείας, την οποία αφηγούνται οι επιζώντες μαχητές σε φιλέλληνες που συναντούν στην Ευρώπη. Τελικά, 158 αγωνιστές φτάνουν στη Μασσαλία το 1823 και επιβιβάζονται σε καράβια που τους μεταφέρουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την επανάσταση. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία πατριωτισμού και φιλελληνισμού, με μηνύματα που είναι επίκαιρα και στις μέρες μας.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα, μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα.
Η παρουσίαση διαρκεί 45´ περίπου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο. 


Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να βοηθήσετε στην προώθηση της εκδήλωσης αυτής στα μέλη της ελληνικής ομογένειας. Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες, στη διεύθυνση e-mail του συλλόγου μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Νίκος Πράντζος, πρόεδρος
Σοφία Ζαφραντζά -Vermeulen, γραμματέας

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr