ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ «Η ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ» του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

2021 ΚΟΙΝΟΝ επίσκεψη μελών ΕΚΘΕΣΗ Ματιά των Άλλων Ντε Κίρικο ΔΡΑΝΤΑΚΗ 25.8.2021 DSCF2161 2

Από αριστερά το ζεύγος Ντίνος και Άννα Βαρδάκη, Ευστάθιος  Ζαφραντζάς, Χρύσα Δραντάκη, Αντώνης Γκρέκας και Τζιβέλη Θεοδοσία.

 

Την επομένη του δείπνου, στις 25 Αυγούστου 2021, μέλη του Κοινού από το δείπνο επισκέφθηκαν την Έκθεση «Η ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ» στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», (14 Ιουλίου – 31 Ιανουαρίου 2022).  Ξένοι περιηγητές, φιλέλληνες και έλληνες ζωγράφοι αποδίδουν στιγμές, μορφές και ήθη από τα χρόνια της Επανάστασης ως και τα τέλη του 20ού αιώνα είναι το θέμα της έκθεσης στο πλαίσιο της επετειακής χρονιάς «200 χρόνια.1821-2021».

Τα μέλη ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ  του Δήμου Βόλου κα Χρύσα Δραντάκη, Δρ. κοινωνιολογίας της τέχνης και μέλος του Κοινού των Μαγνήτων

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης καλύπτεται από έργα του «Μουσείου Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα» του Δήμου Βόλου, εμπλουτισμένη με σπάνια τεκμήρια από τη Δημοτική Συλλογή, που για πρώτη φορά εκτίθενται για το ευρύ κοινό, καθώς και με έργα από τη Δημοτική Συλλογή Μακρινίτσας.  Μια ιδιαίτερη θεματική ενότητα της έκθεσης συγκροτείται από γκραβούρες, σχέδια και ιστορικά τεκμήρια σχετικά με μορφές που συνδέονται τόσο με τον απελευθερωτικό αγώνα της Μαγνησίας όσο και με τη γέννηση της νέας πόλης του Βόλου, καθώς και πορτρέτα Μαγνησιωτών της διασποράς, σε σπάνια έργα των Αρχίππου-Ιβάνοβιτς Κουίντζι και Αριστείδη Βαρούχα.

Το «Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα» του Δήμου Βόλου περιλαμβάνει τη δωρεά 360 έργων ζωγραφικής και χαρακτικής του βολιώτη καπνεμπόρου Α. Κ. Δάμτσα (1914-2003) στην πόλη του Βόλου. Το μουσείο εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 1998 στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» με το σύνολο της δωρεάς.  

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr