ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ MΑΓΝΗΤΩΝ
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Το Κοινόν των Μαγνήτων, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων,λόγω του κορωνοϊού ακύρωσε και φέτος την ετήσια εκδήλωση του, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Βόλο και αντ’αυτής διοργάνωσε στις 24 Αυγούστου 2021 μόνο το καθιερωμένο δείπνο των μελών κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν  δυο αριστούχες φοιτήτριες της Μαγνησία.

Ελένη Σκιαθίτη που εισήχθη πέρυσι μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), με το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» *και η Μαρία Πλαγερά που αρίστευσε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το βραβείο «Χαράλαμπος Τσιμάς»

Σε αναγνώριση της αριστείας τους το μέλος του Κοινού των Μαγνήτων Γεώργιος Γκέκος προσέφερε στις τιμώμενες φοιτήτριες το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του « Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στον Δρόμο για την Ελλάδα, 1822/1823».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ» ΚΑΙ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΜΑΣ»
*Το βραβείο «Μαρία Ζουπανιώτη» απονέμεται για ένατο συνεχές έτος σε αριστούχο μαθητή/ μαθήτρια της Μαγνησίας, που εισήχθη μεταξύ των πρώτων σε ιατρική σχολή της χώρας με πρωτοβουλία του Δρ. Δημήτρη Ηλιόπουλου, και αντιπροέδρου του Κοινού των Μαγνήτων και συνοδεύεται από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, που προσφέρουν ο Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Απόστολος Ζουπανιώτης, στη μνήμη της συζύγου του οποίου αφιερώνεται το Βραβείο. Οι βραβευμένοι φοιτητές/φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να μετεκπαιδευθούν σε κλινικά και ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, όταν ολοκληρώσουν τις ιατρικές σπουδές τους στην Ελλάδα. Μπορούν δε να κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού οποιαδήποτε χρονική περίοδο το αποφασίσουν.

Ο Δρ Ηλιόπουλος είναι ιδρυτής και πρόεδρος δυο φαρμακευτικών εταιριών, της AthosTherapeutics Inc., με έδρα τις ΗΠΑ και την Attica Sciences, με έδρα την Ελλάδα. Η Αthos Therapeutics αναπτύσσει νέες θεραπείες για την ελκώδη κολίτιδα και την νόσο του Κρονς, ενώ η Attica Sciences αναπτύσσει νέα φάρμακα που προέρχονται από βότανα και φυτά της Ελλάδος. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου UCLA και επίσης Αν. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας στην Ιατρική Σχολή του UCLA και Επικ. Καθηγητής Ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard.
Έχει βραβευτεί από το Αμερικάνικο Υπουργείο Υγείας, την Αμερικανική Αντικαρκινική Ένωση και Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρία για την πρωτοποριακή μεθοδολογία, που ανέπτυξε για την επιτάχυνση της διαδικασίας που εφαρμόζεται στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

* Το Βραβείο "Χαράλαμπος Τσιμάς" απενεμήθη φέτος από την οικογένεια του εξέχοντος ευεργέτη της Μαγνησίας και μέλους του Κοινού των Μαγνήτων Χαράλαμπου Τσιμά και συνοδεύεται από ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη αριστούχου μαθητή/μαθήτριας που συνήθως προέρχεται από οικογένεια πολυτέκνων. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς , που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο προσέφερε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Διέπρεψε επαγγελματικά στην Αιθιοπία, ιδρύοντας εκεί το μεγαλύτερο πολυκατάστημα , αλλά δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του, κάνοντας σημαντικές δωρεές για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες της Μαγνησίας στους τομείς της υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής προστασίας, με ακάματο συμπαραστάτη του τη σύζυγο του (www.koinonmagniton.com)

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Ακολούθησε το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο των μελών του σωματειου στον κήπο του ξενοδοχείου Xenia Βόλου όπου 33 μέλη προερχόμενα από διάφορες χώρες του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να γνωρισθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις για την δραστηριότητα του σωματείου και την προσέλκυση νέων μελών και να υποβάλουν προτάσεις για την μελλοντική του πορεία, πρόθυμοι να προσφέρουν στη γενέτειρα τους την τεχνογνωσία τους και να μοιραστούν τις καλές πρακτικές από τις χώρες στις οποίες διαμένουν.

ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

To Κοινόν των Μαγνήτων, είναι παγκόσμιο σωματείο αποδήμων Μαγνήτων με έδρα το Βόλο. Βασικοί σκοποί του είναι η συσπείρωση των απανταχού Μαγνήτων με σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής τους και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της Μαγνησίας στον πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα. Τα μέλη του, που κατάγονται από τη Μαγνησία, ζουν και εργάζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή έχουν παλιννοστήσει στη γενέτειρά τους. Με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών το «Κοινόν των Μαγνήτων» συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις επιστημονικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις της Μαγνησίας, με τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την παροχή επιστημονικών συμβουλών και τη γνώση καλών πρακτικών από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Μάγνητες. Το σωματείο αναπτύσσει επίσης δράση κοινωνικής αλληλεγγύης ενισχύοντας ιδρύματα κοινωνικής προστασίας στη Μαγνησία. Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.koinonmagniton.com


 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 

 
 της Ελένης Σκιαθίτη με το βραβείο "Μαρία Ζουπανιωτη της Μαρίας Πλαγερά με το βραβείο Χαράλαμπος Τσιμάς" 
 
 
 
 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ


Χαιρετισμός Πηνελόπης Τσιμά 

Αγαπητά μένη του Κοινού των Μαγνήτων

Κυρίες και κύριοι

 

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά με΄ρα για την οικογένεια μας λόγω της πρόσφατης απώλειας του πατέρα μας. Νιώθω όμως ότι η παρουσία όλων μας εδώ θα του έδινε μεγάλη χαρά, και ιδιαίτερα η απόφαση της μητέρας μου να συνεχίσει την απονομή το βραβείου "Χαράλαμπος Τσιμάς" σε ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Τον πατέρα μας τον χαρακτήριζε πάντοτε η φιλανθρωπική δραση και ηταν αρωγος σε ανθρωπους που ειχαν αναγκη βοήθειας και στηριξης. Ως απόδημος Έλληνας φρόντιζε να δίνει το παρόν σε δρασεις και εκδηλωσεις που εξέφρασαν την αγαπη του για τον συνανθρωπο αλλα και για την Ελλαδα και ιδιαιτερα το Βόλο, που τόσο αγαπούσε. Θελω να τελειώσω με τα λόγια ενος σπουδαίου Ελληνα ευπατρίδη που πιστεύω ότι εκπροσωπούν τον πατερα μας αλλα και ολους τους απόδημους Ελληνες : "Όσο είσαι νέος θες να γυριζεις, να ταξιδευεις, να περιπλανιεσαι. Μα όσο μεγαλώνεις τόσο θες να υπαρχει ο τοπος σου και να σε περιμένει. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που οφείλουμε να φτιαξουμε τη χωρα μας. Όλοι αυτοι που έφυγαν έξω, που αναζήτησαν καλυτερη τυχη στο εξωτερικό, μια μερα θα θελησουν να γυρίσουν εδώ. Και εμείς θα πρεπει να την εχουμε νοικοκυρέψει την Ελλαδα. Να μην τη βρουν οπως την άφησαν. Πιστεύω ότι αυτό είναι το χρέος μας."
-Παναγιώτης Τσάκος, Εφοπλιστής εφημερίδα Καθημερινή 22 Αυγούστου 2021

 


 

Ευχαριστήριος χαιρετισμός της Μαρίας Πλαγερά 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σωματείο αποδήμων Mαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» για τη προσφορά τους καθώς και την οικογένεια του κυρίου Χαράλαμπου Τσιμά που προσφέρουν πολλά χρόνια και συνεχίζουν το έργο τους ακόμη και μετά τη μεγάλη απώλεια που βίωσαν. Είναι τιμητικό και αξιέπαινο το έργο όλων αυτών των ανθρώπων και απαραίτητο στη σημερινή κοινωνία καθώς δείχνει πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η καλοσύνη και η αλληλεγγύη είναι ανεξάντλητη.

Είναι πολύ σημαντική αυτή η βράβευση γιατί έτσι θυμόμαστε κάθε μέρα ότι αξίζουμε και μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Είμαι ευγνώμων για την οικονομική στήριξη που μου δόθηκε καθώς μπορώ να εκπληρώσω τους στόχους μου στη μουσική μου σταδιοδρομία. Είναι σημαντικό να δίνονται τέτοιου είδους βραβεύσεις σε άτομα που ίσως δεν έχουν την οικονομική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr