Ετήσια βράβευση αριστούχου μαθητή

Vravevsi mathiti 6

Απονομή βραβείου, από το Κέντρο Συστημικής Βιο-Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) στον αριστούχο μαθητή από το Νομό Μαγνησίας Γεώργιο-Παναγιώτη Λουφόπουλο του Γεωργίου και της Ελένης, που εισήχθη μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βαθμό πρόσβασης 19,30.. Το βραβείο προσφέρει ο Αν. Καθηγητής Δημήτρης Ηλιόπουλος, Δ/ντής του εν λόγω Κέντρου και μέλος του «Κοινού των Μαγνήτων».

Παράδοση του βραβείου από τον Νίκο Πράντζο, αντιπρόεδρο του Κοινού των Μαγνήτων


Ακολουθεί επιστολή του Αν. Καθηγητή Δημήτρη Ηλιόπουλου.

Πεκίνο, 3 Αυγούστου 2015

Αγαπητέ πρόεδρε του Κοινού των Μαγνήτων κ. Παπαρσένο,

Αγαπητά μέλη του ΚΟΙΝΟΥ και συμπολίτες μου.

Κατ΄αρχάς, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης του Σωματείου μας, με θέμα τους ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πατρίδα μας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και η βοήθεια σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο από Έλληνες τις διασποράς είναι σημαντική όσο ποτέ.

Οι μεγάλοι ευεργέτες ενός τόπου πάντα παίζανε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας. Να σας θυμίσω στην ομιλία μου το 2013 στο Δημαρχείο του Βόλου, είχα πεί ότι το Κέντρο Συστημικής Βιοϊατρικής το οποίο έχω την τιμή να διευθύνω, έγινε πραγματικότητα χάρη σε έναν μεγάλο ευεργέτη τις ιατρικής έρευνας και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που ονομάζεται Eli Broad. O κ. Broad έχει σκοπό να δωρήσει πάνω από το 80% της περιουσίας του για την εξεύρεση νέων θεραπειών.

Δυστυχώς σήμερα παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι κοντά σας, αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στο Πεκίνο, είμαι προσκεκλημένος ομιλητής ενός παγκόσμιου ιατρικού ερευνητικού φόρουμ όπου συζητάμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουμε στον τομέα της ιατρικής έρευνας, ώστε να επιταχυνθεί η εξεύρεση νέων φαρμάκων.

Φέτος, θα βραβεύσουμε τον κ. Γεώργιο-Παναγιώτη Λουφόπουλο, ο οποίος κατά το σχολικό έτος 2013-2014 αρίστευσε, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στη Μαγνησίας και εισήχθη στην στρατιωτική ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό 19.3. Εκτός από τον Γιώργο-Παναγιώτη Λουφόπουλο, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς του για τη μεγάλη επιτυχία του γιού τους. Μια τέτοια επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς.

Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από ένα συμβολικό πoσό αλλά κυρίως δίνει τη δυνατότητα στον κ. Λουφόπουλο, να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική μετά το πέρας των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εγώ προσωπικά και το Κέντρο μας, θα συμβάλει ώστε ο κ. Λουφόπουλος, εάν το επιθυμεί, να πραγματοποιήσει μέρος ή ολόκληρη την ειδικότητά του στην Αμερική, όπως και να πραγματοποιήσει ερευνητικές μελέτες πάνω σε ασθένεια του ενδιαφέροντός του.

Στο Κέντρο μας στο UCLA ασχολούμαστε με την εξεύρεση νέων θεραπειών και φαρμάκων για διάφορες μορφές καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων. Φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για εμάς καθώς ανακαλύψαμε ένα καινούργιο φάρμακο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το οποίο θα μπεί σε κλινικές δοκιμές μέσα στο 2016.

Είναι σημαντικό, ο κ. Λουφόπουλος, όπως και οι άλλοι νέοι στο Νομό μας, να μην χάνουν την ελπίδα τους και να συνεχίσουν την προσπάθεια, έστω και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να αποκτούν συνεχώς καινούργιες γνώσεις. Η γνώση είναι το ισχυρότερο όπλο διότι μπορεί να δώσει απεριόριστες δυνατότητες σε έναν άνθρωπο και η προσπάθεια αυτή δεν τελειώνει με ένα πτυχίο. Ένα πτυχίο είναι απλώς ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα. Ως ιατρός και επιστήμονας, πρέπει κάποιος να ενημερώνεται και να διαβάζει καθημερινώς.

Κλείνοντας θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τον κ. Λουφόπουλο για την επιτυχία του και θα είμαστε σε συνεχή επαφή από εδώ και πέρα.

Δημήτρης Ηλιόπουλος

Vravevsi-mathiti-1
Vravevsi-mathiti-2
Vravevsi-mathiti-3
Vravevsi-mathiti-4
Vravevsi-mathiti-5
Vravevsi-mathiti-6
Vravevsi-mathiti-7
Vravevsi-mathiti-8


Άρθρο στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 4-8-15

Σημαντική στιγμή της χθεσινής εκδήλωσης του Κοινού των Μαγνήτων αποτέλεσε η βράβευση του Γιώργου Λουφόπουλου από το Στεφανοβίκειο, του πρώτου εισαχθέντα σε Ιατρική Σχολή από όλη τη Μαγνησία, με 19.400 μόρια.
Ο αριστούχος απόφοιτος του Λυκείου Βελεστίνου, παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Πράντζο, αντιπρόεδρο του κοινού των Μαγνήτων, ο οποίος ανέγνωσε παράλληλα την επιστολή του Δημήτρη Ηλιόπουλου, διευθυντή του Κέντρου Συστημικής Βιοατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA), ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Ο Γιώργος Λουφόπουλος εισήχθη στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής Θεσσαλονίκης, πρώτος από όλη τη Μαγνησία και στόχος του είναι να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, έχοντας ως πρότυπο την πορεία ζωής του καθηγητή Ηλιόπουλου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αριστούχος φοιτητής εξέφρασε τα συναισθήματα χαράς και τιμής που τον διακατέχουν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όνειρό του είναι να σταδιοδρομήσει στην Ιατρική.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών φίλων του πολιτισμού και της επιστήμης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Eφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 4-8-15

 

 

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr