Επιστολή Δημάρχου Παν. Σκοτινιώτη προς τον Δήμαρχο της Νάντης

Βόλος 28 Iανουαρίου 2014

Αρ. Πρωτ.: 10442

Προς

τον Δήμαρχο της Νάντης

Monsieur Patrick RIMBERT

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Μουσείου του Ιουλίου Βερν της πόλης σας και του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδας στη Νάντη κ. Αντώνη Γκρέκα, με τον οποίο συνδεόμαστε στενά λόγω της καταγωγής του από το Βόλο.

Όπως γνωρίζετε, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι καλλιεργείται η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για πραγματοποίηση στο Βόλο ενός τιμητικού αφιερώματος στο μεγάλο συγγραφέα Ιούλιο Βερν, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στην Ελλάδα. Η ιδέα αυτή του αφιερώματος, το οποίο σχεδιάζεται να συμπεριλάβει σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στο πολύπτυχο έργο του, είναι εξαιρετική και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Για το λόγο αυτό, τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και οι βολιώτες που ζουν εκτός Ελλάδας και συμμετέχουν στον Σύλλογο «Κοινό των Μαγνήτων», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, από κοινού με το Δήμο της Νάντης, που είναι η γενέτειρα του διάσημου αυτού συγγραφέα.

Το αφιέρωμα αυτό πιστεύω ότι θα συνδέσει τις δυο πόλεις μας, μέσω και των μηνυμάτων που εκπέμπει τόσο ο φιλέλληνας Ιούλιος Βερν, που ύμνησε τη θάλασσα του Αιγαίου και τη Μεσόγειο, όσο και ο μύθος των Αργοναυτών και της Αργοναυτικής Εκστρατείας, που ξεκίνησε από το Βόλο και αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια, μέσω του κ. Γκρέκα, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού αφιερώματος.

Με την ευκαιρία αυτή, κύριε Δήμαρχε, θεωρώ ότι δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία, εφόσον και εσείς βεβαίως συμφωνείτε, να ανταλλάξουμε ιδέες για ανάπτυξη διμερών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της πόλης του Βόλου και της Νάντης. Ενδεικτικοί τομείς ενδιαφέροντός μας είναι ο τουρισμός, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός κλπ.

Άλλωστε ο Δήμος Βόλου παραδοσιακά έχει αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τη φίλη χώρα της Γαλλίας, με επίκεντρο την από το 1983 αδελφοποίησή μας με το Δήμο Λεμάν της Γαλλίας, όπως και άλλες αδελφοποιήσεις όμορων πρώην δήμων που σήμερα έχουν ενταχθεί στο Δήμο Βόλου και ειδικότερα την Tourtour (1994) και τη Varaignes (1991).

Περιμένοντας την απάντησή σας, σας εκφράζω τα πιο φιλικά αισθήματα των κατοίκων του Βόλου και τη διάθεσή μας για κάθε δυνατή συνεργασία.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Βόλου

Πάνος Τρ. Σκοτινιώτης


 

Vern 1Vern 2


Δείτε την απάντηση από τον Δήμαρχο της Νάντης.

apanthsh NantisNanti

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr