Το ΚΟΙΝΟΝ στηρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής Βόλου, για την πλήρη αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Επιστολή Δημάρχου Πάνου Τρ. Σκοτινιώτη

Βόλος    21  Απριλίου 2011

Αρ. πρωτ.21042/ΓΠ/5734

 

           

Προς

Tην κυρία Σοφία Ζαφραντζά

Γραμματέα  του «Κοινού των Μαγνήτων»

 

 

 

Κυρία Ζαφραντζά,

 

Γνωρίζοντας ότι το Κοινόν των Μαγνήτων  μπορεί να υποστηρίξει  σημαντικές   δράσεις  σε διάφορους τομείς, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για μια βασική προτεραιότητα του Δήμου Βόλου, που αφορά την προσπάθεια ανάδειξης ενός πολύτιμου πολιτιστικού θησαυρού  της περιοχής μας, του αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για το θέατρο της αρχαίας πόλης Φθιώτιδες Θήβες, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα. Το Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών εντοπίστηκε και ερευνήθηκε το 1992 και το 1993 από την Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών κα Β.Αδρύμη-Σισμάνη, στο πλαίσιο ενός έργου του Γ.E.A., με βάση τις πληροφορίες των περιηγητών του 19ου αι. και την εύρεση από τους Δ. Θεοχάρη και Γ. Χουρμουζιάδη (1970) μιας επιτύμβιας στήλης με την επιγραφή "BAKXIOΣ ΔIONYΣIOΣ" και ενός πήλινου τραγικού προσωπείου, που θεωρήθηκαν ενδείξεις για την ύπαρξη καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη των Φθιωτίδων Θηβών.

Τώρα ξεκινάμε νέα προσπάθεια για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου. Ήδη, έχει αρχίσει ένας κύκλος εργασιών από το Σεπτέμβρη του 2010 με χρηματοδότηση  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με το ποσό των 50.000 ευρώ, καθώς και τη χρηματοδότηση του τέως δήμου Νέας Αγχιάλου με το ποσό των 30.000 ευρώ. Προκειμένου να συνεχιστούν  οι ερευνητικές και ανασκαφικές εργασίες απαιτείται άμεσα ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ,  το οποίο αδυνατεί πλήρως να εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Επειδή το ζωντάνεμα του αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας,  στόχος μας είναι η  εύρεση πόρων για την ολοκλήρωση της έρευνας, με σκοπό την αποκατάστασή του και την απόδοση του στο κοινό, για την οργάνωση δράσεων που θα στηρίξουν την προβολή της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και εν γένει τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης.

Για το λόγο αυτό οργανώσαμε, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ»[1] και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών,   ανοικτή εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βόλου,  την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 και ώρα 8 μ.μ.,   με θέμα   «Οι πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών». Με την  εκδήλωση αυτή επιδιώξαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς,  με σκοπό να  ενισχύσουν τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό (αρ. λογαριασμού 011/202/54006198 της Εθνικής Τράπεζας)  τον οποίο έχει ανοίξει ο Δήμος Βόλου  ειδικά για το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών.

            Ελπίζουμε ότι στο μέλλον, αφού επιτευχθεί και η υλοποίηση της προτεινόμενης νέας πρόσβασης από την εθνική οδό Βόλου –Αθηνών, το θέατρο των Φθιωτίδων  Θηβών θα μπορεί να συνεχίσει την αρχική του λειτουργία φιλοξενώντας κορυφαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος και άλλες  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παραμένοντας έτσι ένα ζωντανό μνημείο στη φυσική του θέση, άμεσα συνδεδεμένο με το φυσικό του περιβάλλον, γόνιμο πλέον και ενεργό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

           

Είμαστε έτοιμοι να σας εκθέσουμε από κοντά τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος και πρόθυμοι για κάθε διευκρίνιση.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Βόλου

Πάνος  Τρ. Σκοτινιώτης

 

 [1] Το ΔΙΑΖΩΜΑ   είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο στο οποίο ήδη συμμετέχουν  ως ιδρυτικά μέλη 575 προσωπικότητες  του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της πατρίδας μας, άνθρωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Μπένο. Κύριος σκοπός του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ είναι η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

 

Επιστολή ΚΟΙΝΟΥ προς Δήμαρχο Σκοτινιώτη

ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

                                                                                               

Βόλος, 22 Ιουλίου 2011

 

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Μετά την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση που μας στείλατε στις 21 Απριλίου 2011, για το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών και το αίτημά σας να υποστηρίξει το Κοινόν των Μαγνήτων, τη βασική προτεραιότητα του Δήμου Βόλου για την ανάδειξη αυτού του μνημείου της περιοχής μας, σας πληροφορώ τα κάτωθι.

 

Η γραμματέας του Κοινού Σοφία Ζαφραντζά, πληροφόρησε για το Πρόγραμμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, το μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, Καθηγητή κ. Πετρόχειλο, κάτοικο Λονδίνου,  ο οποίος ενδιαφέρθηκε σοβαρά για το θέμα αυτό.

 

Προκειμένου εκείνος να πάρει περισσότερες πληροφορίες και να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα της αναστήλωσης του θεάτρου αυτού, επισκεφθήκαμε την κ. Αδρύμη, Δ/ντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών,  ο κ. Πετρόχειλος, η Σοφία Ζαφραντζά και ο Στάθης Ζαφραντζάς. Η κ. Αδρύμη ενημέρωσε τον κ. Πετρόχειλο με κάθε λεπτομέρεια για το θέατρο Φθιωτίδων Θηβών.

 

Εν συνεχεία συζητήθηκε η υποβολή αίτησης σε κοινωφελές Ίδρυμα  που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης του Θεάτρου αυτού. O κ. Πετρόχειλος ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες που έχει σε ανώτερο επίπεδο, με σκοπό τη θετική ανταπόκριση του Ιδρύματος στο αίτημα της χρηματικής ενίσχυσης.

  

Με τιμή

 

Σοφία Ζαφραντζά

Γραμματέας του Κοινού των Μαγνήτων

 

Ο πρόεδρος του Κοινού των Μαγνήτων Αποστόλης Ζουπανιώτης τονίζει την ανάγκη άμεσης και συστηματικής ανταπόκρισης στο αίτημα του Δημάρχου, με ενέργειες στη χώρα υποδοχής του κάθε μέλους. Για το σκοπό αυτόν, τα μέλη ενεργοποιούνται με μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων όπως κατάθεση δωρεών από τα μέλη μας, σε λογ/σμό της Εθνικής Τράπεζας, ειδικού σκοπού για το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών,  που ανοίχθηκε από το Δήμο Βόλου. 

  • Ο Καθ. Πετρόχειλος αναλαμβάνει την υποστήριξη της υποβληθείσας Αίτησης για τη χρηματοδότηση των εργασιών αναστήλωσης του Θεάτρου και για το σκοπό αυτό, είχε επαφές στο Λονδίνο και Αθήνα, με άτομα του Ιδρύματος A. Λεβέντη.
  • Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΝΟΥ Αποστ. Ζουπανιώτης, τον Αύγουστο 2011, παραδίδει στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδη γραπτό αίτημα για την οικονομική ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών. (βλ. επιστολή) 
  • Το μέλος μας κ. Κώσταινα Βίκυ στέλνει δ/νσεις από κοινωφελή ιδρύματα στην Ελβετία, όπου μπορεί να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης. 
  • Η Μαίρη Μαργαρώνη, μέλος του ΔΣ του ΚΟΙΝΟΥ, υπέβαλε αίτηση στο Ίδρυμα Νιάρχος για οικονομική ενίσχυση της αναστήλωσης του Θεάτρου, από το οποίο πήρε αρνητική απάντηση, στις 16 Νοεμβρίου 2011. Επίσης ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά, αλλά οι προσπάθειες δεν ευδοκίμησαν.
  • Γίνεται καμπάνια από το μέλος μας, Πασχάλη Δήμου για την οικονομική στήριξη του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, στις Ομοσπονδίες Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων του εξωτερικού (Σουηδία, Δανία Νορβηγία Φιλανδία), συνοδεύοντάς την από ενημερωτικά φυλλάδια στα ελληνικά και αγγλικά, σουηδικά. Δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.
  • Πραγματοποιείται, στις 12.10.2011, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, συνάντηση της Σοφίας Ζαφραντζά-Vermeulen και του Ευσταθίου Ζαφραντζά, με την Ευρωβουλευτή κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για την αναστήλωση του αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, από άλλες πηγές χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός του ΕΣΠΑ. Αντεπιστέλλοντα μέλη του Κοινού που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.theatro thivon 3

Επιστολή προς Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

                                                                                                     

 

 «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ»
Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων

                                                                                        

Βόλος  ………  2011

Προς

Τον κ. Γεώργιο Νικητιάδη

Υφυπουργό  Πολιτισμού και Τουρισμού

 

 

Θέμα : Αίτημα του «Κοινού των Μαγνήτων» για οικονομική ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Στον διευρυμένο Δήμο Βόλου, στην τοποθεσία Μικροθήβες  βρίσκεται το αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών. Σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για ένα θέατρο χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα. Το Θέατρο αυτό εντοπίστηκε και ερευνήθηκε το 1992 και το 1993 από την Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών κ. Β. Αδρύμη-Σισμάνη στο πλαίσιο ενός έργου του Γ.Ε.Α.

Από το Σεπτέμβρη του 2010, ξεκίνησε μια προσπάθεια για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου. Όμως, οι εργασίες σταμάτησαν λόγω αδυναμίας  χρηματοδότησης του έργου. H παρούσα δημοτική αρχή Βόλου έχει ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια αυτή, με βασικό υποστηρικτή το σωματείο «Διάζωμα».

Το έργο της πλήρους αποκάλυψης του μνημείου, έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ, το ΕΣΠΑ. Αλλά, για να ζητηθεί η ένταξή του, πρέπει (όροι χρηματοδότησης) να  έχουν περατωθεί προηγουμένως ορισμένες ερευνητικές και ανασκαφικές  εργασίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών και του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη , για να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες,  χρειάζεται άμεσα ένα ποσό των 200.000 Ευρώ.

Το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», κατανοώντας τη σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της έρευνας με σκοπό την αποκατάσταση και την απόδοση του Θεάτρου στο κοινό,  ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Βόλου για την οικονομική υποστήριξη των πρώτων απαραίτητων εργασιών στο Θέατρο, προκειμένου να διευκολυνθεί  η ένταξή του αργότερα  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο των συλλογικών προσπαθειών των μελών του  «Κοινού των Μαγνήτων»,  για την αναζήτηση πόρων εντός και εκτός Ελλάδος, σας παρακαλούμε να συνεισφέρετε ως Υπουργείο, στα μέτρα των δυνατοτήτων σας, οικονομική ενίσχυση για τις αναφερθείσες εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών.

Η οικονομική ενίσχυση να κατατεθεί στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών.

Σας παρακαλώ, δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες του Σωματείου μας, για την προσοχή που θα δώσετε στο ανωτέρω αίτημα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του «Κοινού των Μαγνήτων»

Απόστολος Ζουπανιώτης

 

 

Επειδή το ζωντάνεμα του αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, στόχος είναι η εύρεση πόρων για την ολοκλήρωση της έρευνας, με σκοπό την αποκατάστασή του και την απόδοσή του στο κοινό.

Στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης του έργου προκειμένου να το οποίο αδυνατεί πλήρως να εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Έχει ανοίξει ειδικά για το Θέατρο Μικροθηβών τραπεζικό λογ/σμό αλλά η ανταπόκριση των πολιτών είναι φτωχή-ελάχιστη.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Βόλος, 26 Αυγούστου 2011

 

 

 

Οι απόδημοι Μάγνητες «υιοθετούν»

το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών

 

 

Αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για την ανάδειξή του

 

 

Με συγκινητικό τρόπο έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, οι απόδημοι Μάγνητες που ζουν και εργάζονται σε όλο τον πλανήτη. Τα μέλη του «Κοινού των Μαγνήτων», υιοθετώντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου, με βασικό υποστηρικτή το σωματείο «Διάζωμα», δραστηριοποιούνται ενεργά το τελευταίο διάστημα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση των ανασκαφών.

Η ενεργοποίηση των μελών του «Κοινού» ξεκίνησε μετά από τη συνάντηση που είχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Πράντζος, η Γραμματέας κ. Σοφία Ζαφραντζά - Vermeulen και το μέλος Ευστάθιος Ζαφραντζάς, με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον περασμένο Απρίλιο. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Σκοτινιώτης είχε ζητήσει τη συνδρομή των απόδημων Μαγνήτων στην καμπάνια του Δήμου για την εξεύρεση πόρων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν πολύτιμο πολιτιστικό θησαυρό της Μαγνησίας που θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής όταν αποκαλυφθεί στο σύνολό του, αναστηλωθεί και αποδοθεί στο κοινό. Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Σκοτινιώτης είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Αλ. Ζουπανιώτη που ζει στην Αμερική, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Δημάρχου, υποστηρίζοντάς το με διάφορες ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ.

            Οι εκπρόσωποι του «Κοινού των Μαγνήτων» ενημέρωσαν τα μέλη τους ανά τον κόσμο για την προσπάθεια του Δήμου Βόλου και, πριν από λίγες ημέρες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο χώρο του αρχαίου Θεάτρου, από την αρχαιολόγο και Δ/ντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών κα Β.Αδρίμη-Σισμάνη, στο πλαίσιο συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «3.000 χρόνια Μάγνητες».

«Το «Κοινόν» συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την εξασφάλιση χρημάτων, ώστε να ξαναζωντανέψει το  σπάνιο αυτό αρχαιολογικό μνημείο. Τα μέλη και το Δ.Σ. γνώριζαν για το θέμα εδώ και καιρό, αλλά, μετά και από την ξενάγηση,  συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για την περιοχή μας και την άμεση αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων», τονίζει η Γραμματέας του Κοινού των Μαγνήτων κ Σοφία Ζαφραντζά - Vermeulen, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις για τους τρόπους συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση συναυλίας με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου, οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική και κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση των μελών του Κοινού, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου στο Βόλο, και αφού τα μέλη είχαν ενημερωθεί προηγουμένως μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου με τίτλο «Αρχαίο Θέατρο Φθιώτιδων Θηβών, Νομός Μαγνησίας, Χορηγικός Φάκελος», ενώ τους είχε διανεμηθεί και η επιστολή του Δημάρχου Βόλου (με ημερομηνία 21/4/11) προς το «ΚΟΙΝΟΝ», για το θέμα της χορηγίας του Θεάτρου. Καθολική ήταν η απόφαση να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε ένα όραμα για την περιοχή να γίνει πράξη.

Το θέατρο των «Φθιωτίδων Θηβών», σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, είναι το θέατρο της ομώνυμης αρχαίας πόλης, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα. Εντοπίστηκε και ερευνήθηκε το 1992 και το 1993 από την Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών κα Β.Αδρίμη-Σισμάνη, στο πλαίσιο ενός έργου του Γ.E.A., με βάση τις πληροφορίες των περιηγητών του 19ου αι. και την εύρεση από τους Δ. Θεοχάρη και Γ. Χουρμουζιάδη (1970) μιας επιτύμβιας στήλης με την επιγραφή "BAKXIOΣ ΔIONYΣIOΣ" και ενός πήλινου τραγικού προσωπείου, που θεωρήθηκαν ενδείξεις για την ύπαρξη καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη των Φθιωτίδων Θηβών.

Η παρούσα δημοτική αρχή Βόλου έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου, με βασικό υποστηρικτή το σωματείο "Διάζωμα". Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Βόλου έχει ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και καλεί τους ενδιαφερόμενους να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε ποσό για το ζωντάνεμα του μοναδικού αυτού μνημείου της περιοχής  στον αριθ. λογαριασμού 011/202/54006198 της Εθνικής Τράπεζας. Για τους κατοίκους εξωτερικού: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αριθ. λογαριασμού IBAN GR67 0110 2020 0000 2025 4006 198,  BIC: ETHNGRAA.

 

 


Διαβάστε τα δημοσιεύματα

Εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΙΑ"

Εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ"


Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr