Καλωσόρισμα Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια

Σεβασμιότατε, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί Απόδημοι, κυρίες και κύριοι,

Με χαρά σας καλωσορίζω στην ημερίδα μας η οποία στοχεύει στην προώθηση αναπτυξιακών, πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων και την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με τους απόδημους Μάγνητες.

Η φετινή Ημερίδα έρχεται ως συνέχεια του 2ου Συνεδρίου που έγινε πέρυσι τον Αύγουστο και σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής ειλικρινών και ουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα στους απόδημους Μάγνητες και τη ΝΑΜ.

Πολύ σημαντική διαδικασία του Συνεδρίου αποτέλεσε η σύγκληση της 1ης Γενικής Συνέλευσης του «Κοινού των Μαγνήτων», που σηματοδότησε την επαναδραστηριοποίηση αυτού του τόσο σπουδαίου δημοκρατικού οργάνου για τη συσπείρωση και την ενεργοποίηση του απόδημου στοιχείου της Μαγνησίας.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται στα παρακάτω:

1) Κατατέθηκαν, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, από του εισηγητές αποδήμους, ουσιαστικές και καινοτόμες προτάσεις, με έμφαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό και κυρίως, στην προβολή και την ανάπτυξη της Μαγνησίας, μια ανάπτυξη εναρμονισμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

2)΄Εγιναν εκλογές και ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου του «Κοινού των Μαγνήτων».

3) Συγκεντρώθηκαν προτάσεις για την ενεργοποίηση του Σωματείου.

4) Έγινε τροποποίηση-βελτίωση του Καταστατικού.

5) Αποφασίστηκε η αποστολή έντυπου υλικού, αποτελούμενου από 270 περίπου βιβλία, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προς τα ελληνικά σχολεία της Ν. Υόρκης.

Στη σημερινή Hμερίδα, ως απόρροια και συνέχεια των προσπαθειών μας, φιλοδοξούμε να κατατεθούν προτάσεις για τη συμβολή του «Κοινού των Μαγνήτων» σε ζητήματα ενημέρωσης και προβολής των Μεσογειακών Αγώνων 2013, στις χώρες διαμονής των αποδήμων Μαγνήτων. Επίσης προσβλέπουμε στην καταγραφή κατευθύνσεων ενόψει υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του «Κοινού των Μαγνήτων», για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της εικόνας της Μαγνησίας διεθνώς./Εύχομαι μέσα από την ημερίδα μας να εξαχθούν γόνιμα συμπεράσματα και υπόσχομαι ότι η ΝΑΜ θα στηρίζει κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση του «Κοινού των Μαγνήτων» /Καλή συνέχεια και καλή διαμονή στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, που τόσο πολύ αγαπάτε.

Απόστολος Παπατόλιας

Νομάρχης Μαγνησίας

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr