2022 ΚΟΙΝΟΝ ΦΡΕΖΗΣ ΑΦΙΣΑ Kresento MOON

ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Στο Κρεσέντο του Φεγγαριού

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Βολιώτη μαέστρου Ερρίκου Φρεζή, μέλους του Κοινού των Μαγνήτων

 

Mια επιθυμία ετών του «Κοινού των Μαγνητων» , του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων, για την πρώτη παρουσίαση στη γενέτειρα του εκλεκτού μέλους του, Ερρίκου Φρεζή, Βολιώτη μαέστρου, καθηγητή της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου, γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Κατάληξη της συνεργασίας αυτής είναι ο «Συμφωνικός Σεπτέμβρης στο κρεσέντο του φεγγαριού», μια διττή εκδήλωση που περιλαμβάνει στο πλαίσιο μιας εβδομάδας Συμφωνικής Μουσικής τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου, στην οποία δίνεται η ευκαιρία μετά από χρόνια να παρουσιάσει ένα αμιγώς κλασσικό ρεπερτόριο, μέσα από ανοιχτά για το κοινό « εργαστήρια ερμηνείας» για τη διδασκαλία των μουσικών από τον διακεκριμένο και έμπειρο μαέστρο. Θα κορυφωθεί με τη Συναυλία την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20.15 στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου, με συνδιοργανωτή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

αφισα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.  Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ  ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, ΩΡΑ 20: 00

ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Επιστολή προς τα μέλη του Κοινού των Μαγνήτων, 28.12.2020

ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων

Αγαπητά Μέλη,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ένα ευχάριστο νέο για το τέλος της φετινής χρονιάς: το εκλεκτό μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, κ. Γεώργιος Γκέκος περιλαμβάνεται στα τιμώμενα πρόσωπα της Ακαδημίας Αθηνών για το 2020 (http://www.academyofathens.gr/el/awards/laureates-2020). Συγκεκριμένα ο κ. Γκέκος θα τιμηθεί στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών με το Βραβείο Ανδρέα Πετροπούλου, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για «μελέτη αναφερόμενη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ή την προετοιμασία αυτής», όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του Η Επιστροφή 1822/1823 - Αγωνιστές του Α. Υψηλάντη στον δρόμο για την Ελλάδα (Εκδόσεις Καπόν, 2019).

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr