1652083281219298598

Τα επιτυχημένα αδέλφια, Νίκος και Ολγα Μπορνόζη, με δυνατές διασυνδέσεις που ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο και καταλήγουν σε Αμερικανούς μεγαλοτραπεζίτες έχουν καταφέρει να φέρνουν Αμερικανούς επενδυτές στη χώρα μας και να δίνουν ένα σοβαρό παρόν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

iliopoylos

Με έναν σπουδαίο και πολυβραβευμένο Έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού ξεκινάει άμεσα συνεργασία η ELPEN. Πρόκειται για τον Δρ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, ιδρυτή του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLA, ενός από τα κορυφαία κέντρα δημιουργίας φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας.

asterios

Aστέριος Aργυρίου, Α. 1997. Η διδασκαλία της νέας ελληνικής στα γαλλικά Πανεπιστήμια.

Στο Τα νέα ελληνικά στη γαλλική εκπαίδευση (δίγλωσση έκδ., ελλ.-γαλλ.), 17-21. Αθήνα-Θεσσαλονίκη: ΥΠΕΠΘ & ΚΕΓ.
© ΥΠΕΠΘ & ΚΕΓ

… η διδασκαλία της νέας ελληνικής στην ανώτατη εκπαίδευση χρονολογείται από πολύ παλαιότερα. Δεν θα φτάσω έως την εποχή της Aναγέννησης, θα σημειώσω, ωστόσο, ότι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα νέα ελληνικά διδάσκονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας. Bέβαια, καλύτερη εικόνα έχουμε από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα και μετά. Δηλαδή, από τη στιγμή που ο Γιάννης Ψυχάρης, ο Émile Legrand, o HubertPernot και ο André Mirambel δίδαξαν τα νέα ελληνικά στην École Nationaledes LanguesOrientales, όπως ονομαζόταν τότε, το σημερινό Institut National desLangues et des CulturesOrientales (INALCO). Tα τέσσερα ονόματα που μόλις μνημόνευσα καλύπτουν 80-85 χρόνια διδασκαλίας της νέας ελληνικής στη γαλλική δημόσια εκπαίδευση και επίσης 80 χρόνια επιστημονικής έρευνας, καθώς και εκδόσεων πολυάριθμων κειμένων και εργαλείων εργασίας, σημαντικών για τη διδασκαλία και την έρευνα, όπως για παράδειγμα η Bibliographie hellénique του Legrand.

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr