Δραστηριότητες αποδήμων Μαγνητών στις Βρυξέλλες για την Μαγνησία.

x15813388621870671593.jpg.pagespeed.ic.b 3LwkrdUN

Σταθερό και διαρκές είναι το ενδιαφέρον των ομογενών για την περιοχή, με την ομάδα εθελοντών «People for Greece», που δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και τη Μαγνησία, να αναλαμβάνει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία. Εθελοντές με απόθεμα ψυχής διοργανώνουν δείπνο αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες για κοινωνικούς σκοπούς και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά.

Με συντονίστρια την εξαιρετικά φιλάνθρωπη Βολιώτισσα Αννα Κοντογιάννη, οι «People for Greece» διοργανώνουν δείπνο αλληλεγγύης το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, σε συνεργασία με Ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, για την ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Καλών Νερών.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια μιας μεγάλης αλληλέγγυας δραστηριότητας που έχει αναπτυχθεί, με αποδέκτες δομές και φορείς της Μαγνησίας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

(Βιβλίο Γιώργου Γκέκου «Η Επιστροφή»)

Άρθρο από Περιοδικό Κ της Καθημερινής, 12.1.2020

Τις πρώτες μέρες του 1823, η εφημερίδα της μικρής ελβετικής πόλης Σαφχάουζεν, στα σύνορα με τη Γερμανία, δημοσίευσε ένα κείμενο του γραμματέα του τοπικού Φιλελληνικού Συλλόγου, που ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Παρακαλούνται οι πολίτες να μη δίνουν χρήματα απευθείας στους  Έλληνες πρόσφυγες που μας έρχονται από τη Ρωσία και συνεχίζουν για την πατρίδα τους, και τους οποίους βοηθά επαρκώς ο Φιλελληνικός Σύλλογος με τροφή και ρουχισμό, αλλά να αναθέτουν το ποσό της αγάπης που προορίζουν για τους πρόσφυγες στον σύλλογο και να έχουν τη βεβαιότητα ότι με αυτόν τον τρόπο το ποσό θα χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά για τους  Έλληνες». Τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά; Ποιοι ήταν αυτοί οι Έλληνες πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελβετία το 1823;

e-thessalia 19.11.2019
 
 

Εκδόθηκε ο 21ος τόμος του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών, του επιστημονικού οργάνου της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, που περιέχει εννέα πρωτότυπες μελέτες με ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την τοπική ιστορία και ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 10.11.2019

Στην Αγγελική Μελαχροινού απονέμεται το βραβείο «Μαρίας Μαύρου -Γκέκου» από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Το βραβείο ευφήμου μνείας «Μαρίας Μαύρου - Γκέκου» απονέμεται από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου στην 18χρονη Αγγελική Μελαχροινού, πρωτοετή φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η νεαρή Βολιώτισσα, μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε αποφοίτων του σχολείου της, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές και εισήχθη στη σχολή της πρώτης επιλογής της με 17.156 μόρια.

Σελίδα 1 από 22

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr