Στον «Ελληνισμό της Διασποράς: Προσφορά και Αξιοποίηση» αφιερώθηκε η φετινή κεντρική εκδήλωση του «Κοινού των Μαγνήτων», του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων με έδρα το Βόλο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου την Τετάρτη, 2 Αυγούστου, ώρα 20:30 με κεντρικό ομιλητή το εκλεκτό μέλος του σωματείου Νίκο Αλεξίου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Queens College της Νέας Υόρκης και διευθυντή του Αρχείου και της Βιβλιοθήκης του Απόδημου Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη. Ο κ Αλεξίου ανέπτυξε το θεμα «Έλληνες της Αμερικής: Ιστορική Διαδρομή και Προοπτικές», που βασίζεται στην πολυετή έρευνα του για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Koinon Afisa A3

Τον ομιλητή προλόγισε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος

Μετά την ομιλία του κ. Αλεξίου κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες από τον απόδημο ελληνισμό σε άλλα μέρη του κόσμου τρία διακεκριμένα μέλη του Κοινού των Μαγνήτων:

 Ετήσια εκδήλωση του Κοινού των Μαγνήτων «Ο Ελληνισμός της Διασποράς: Προσφορά και αξιοποίηση» 02/08/2017 - Φωτογραφικό υλικό

Στις 8 Αυγούστου 2017, έγινε το καθιερωμένο δείπνο του Κοινού των Μαγνήτων, στο ΧΕΝΙΑ Βόλου. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για όλους, τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να τα πουν από κοντά και να μιλήσουν για το μέλλον του ΚΟΙΝΟΥ.

Copyright © 2016 Koinonmagniton.com - All Rights Reserved. Designed By www.squaredesignstudio.gr